Уговор о одржавању on-line терминалског, апликативног и комуникацијског софтвера

28. октобар 2015.

Лутрија РС а.д. Бања Лука је након проведеног поступка јавне набавке, путем преговарачког поступка без објављивања обавјештења, за набавку услуге одржавања on-line терминалског, апликативнг и комуникацијског софтвера, закључила уговор са понуђачем који је доставио најповољнију понуду.

 

УГОВОРНЕ СТРАНЕ:

1. ЛУТРИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ А.Д. БАЊА ЛУКА, улица Цара Лазара бр. 29, Бања Лука, ЈИБ 4401560970004, коју заступа директор Рајко Радовановић ( у даљем тексту: Уговорни орган) и

2. „СОФТ – НИРВАНА “ д.о.о. Лакташи, улица М. Стојановића бб Лакташи, ЈИБ 4403122690000, кога заступа директор Арсен Доброта (у даљем тексту: Пружалац услуга)

 
Закључили су дана 19.10.2015. године сљедећи

У Г О В О Р
О одржавању ОN- LINE терминалског апликативног и комуникацијског софтвера

I ПРЕДМЕТ УГОВОРА

Члан 1.

Предмет овог Уговора је пружање услуге одржавања ОN- LINE терминалског апликативног и комуникацијског софтвера Уговорног органа, након проведеног поступка јавне набавке путем Преговоарачког поступка (без објављивања обавјештења) бр. 01-2015, упућеног понуђачима дана 06.10.2015. године и избора понуђача/Пружалац услуга чија Понуда бр. 014-10/15 од 14.10.2015. године за Лот бр. 1 чини саствани дио овог Уговора.
II ОБАВЕЗЕ УГОВОРНИХ СТРАНА

Члан 2.

Пружалац услуга се обавезује да ће извршити услугу одржавања ОN- LINE терминалског апликативног и комуникацијског софтвера која се састоји од модула одређених спецификацијом у наставку, а како слиједи:

– На фиксној или мобилној телефонској линији осигура 12 сатно дневно дежурство (у периоду од 8х до 20 х), седам дана у седмици, у вријеме активности ОN- LINE система игара на срећу, за преузимање захтјева за сервисном интервенцијом везаном уз грешке у функцији специфицираних програмских модула.
– Отклони квар одмах телефонском консултацијом уз помоћ оператера Уговорног органа или, ако се на тај начин квар не може отклонити, приступи отклањању квара у року од 12 сати по примљеној пријави квара.
– Отклони квар у крајњем року од 24 сата по приступању отклањању квара.
– Изврши измјене у формалној функцији програмских модула по писменом захтијеву Уговорног органа, а ради усавршавања технологије и организације рада Уговорног органа.
– Све измјене у програмским модулима, обављене ради отклањања грешака или измјене формалне функције, изврши у изворном и извршном облику програмског кода, те да ће водити евиденцију свих извршених измјена. Након извршених измјена и тестирања, нове верзије извршних програмских модула биће достављени Уговорном органу ради инсталације.
– Сарађује са стручном службом Уговорног органа у виду телефонских консултација и доласка стручно компетентих радника на централну локацију Уговорног органа у свим случајевима кад наступе ванредне околности у примјени програмског пакет.

III ЦИЈЕНА И НАЧИН ПЛАЋАЊА

Члан 3.

Уговорне стране су сагласне да цијена за један мјесец пружања услуге из члана 1. овог Уговора износи 2.400,00 КМ ( двијехиљадечетиристотине 00/100 КМ) без ПДВ-а, а укупна цијена за дванаест мјесеци износи 28.800,00 КМ (двадесетосамхиљадаосамстотина 00/100 КМ) без ПДВ-а.
Уговорни орган је обавезан извршити плаћање мјесечно за претходни мјесец.
Плаћање се врши на основу испостављеног рачуна од стране Пружаоца услуга, а рок плаћања је до 10 –тог у мјесецу за претходни мјесец.

 
IV КВАЛИТЕТ ИЗВРШЕНИХ УСЛУГА

Члан 4.

Квалитет и карактеристике услуга предметног Уговора треба да одговарају условима из тендерске документације, техничких спецификација и изабране понуде.

Члан 5.

Пружалац услуга се обавезује да ће, након потписивања уговора, Уговорном органу доставити корисничку лиценцу, овјерену од стране произвођача софтвера за кориштење предметног софтвера.

V РОК ИЗВРШЕЊА УСЛУГЕ

Члан 6.

Рок извршења услуга је у цјелости према условима траженим у тендерској документацији и Понуди Пружаоца услуга, тј. у року од 24 сата по приступању отклањања квара.

VI ПОСЕБНЕ ОДРЕДБЕ

Члан 7.

Уговор је закључен 19.10.2015. године, на период од годину дана.

Члан 8.

Уговорне стране су сагласне да се уговор може раскинути и прије истека рока из члана 7, писменим путем, уз отказни рок од петнаест ( 15 ) дана, уколико Уговорни орган почне да користи нови софтвер за који Пружалац услуге нема лиценцу за одржавање.

Члан 9.

Уговорне стране су сагласне да се Уговор може раскинути и без отказног рока у случају да се Пружалац услуга не придржава овог Уговора, услова из тендерске документације и Понуде, правила струке, те због неадекватног квалитета испоручених услуга.
Уговорне стране ће све евентуалне неспоразуме настојати ријешити мирним путем, у супротном се уговара надлежност стварно надлежног суда у Бањој Луци.

Члан 10.

На питања која нису регулисана овим Уговором, а појаве се приликом реализације истог, примјењиваће се одредбе Закона о облигационим односима.

Члан 11.

Уговор је сачињен у четири истовјетна примјерка од којих по два примјерка задржавају обе уговорне стране.

 

 
За Пружаоца услуге
Директор
Арсен Доброта

 

 

За Уговорни орган

Директор

Рајко Радовановић

 
В.д. Извршног директора
информационих и комуникационих
технологија
Владимир Кежић