Одлука о избору најповољнијег понуђача за набавку услуге кредитног задужења- дугорочни крдит у износу од 2.175.000,00 КМ на период од осам година у циљу измирења пренесених обавеза

8. септембар 2021.

Лутрија РС је покренула поступак јавне набавке, путем отвореног поступка по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-54-3-13/21, за избор најповољнијег понуђача за набавку услуге услуге кредитног задужења- дугорочни крдит у износу од 2.175.000,00 КМ на период од осам година у циљу измирења пренесених обавеза. Након прегледа приспјелих понуда Уговорни орган је донио Одлуку о избору најповољнијег понуђача , коју у складу са чланом 70 став 6 ЗЈН објављујемо и на интернет страници

 

Број:  3984-01/21

Бања Лука, 07.09.2021. године

 

На основу члана 70  Закона о јавним набавкама ( „Службени гласник БиХ“бр. 39/14 ) у складу са чланом 10 Статута Лутрије РС а.д. Бања Лука, након проведеног поступка јавне набавке путем отвореног поступка по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-54-3-13/21, за набавку услуге кредитног задужења- дугорочни крдит у износу од 2.175.000,00 КМ на период од осам година у циљу измирења пренесених обавеза, објављеног на веб порталу јавних набавки и у „Службеном гласнику БиХ“, Директор Лутрије РС а.д. Бања Лука доноси

 

О Д Л У К У

о избору најповољнијег понуђача

 

Члан 1.

       Најповољнији понуђач у поступку јавне набавке путем отвореног поступка по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-54-3-13/21, за набавку услуге кредитног задужења- дугорочни крдит у износу од 2.175.000,00 КМ на период од осам година у циљу измирења пренесених обавеза, које је објављено на порталу јавних набавки 20.08.2021. године и у „Службеном гласнику БиХ“ бр. 54/21 од 27.08.2021. године,  је  Конзорцијум  банака „НЛБ Банка“ а.д. Бања Лука и „Комерцијална банка“ а.д. Бања Лука.

 

Члан 2.

            Задужује се Сектор општих, правних и кадровских послова да спроведе процедуру набавке до краја, те закључи уговор за набавку конкретне услуге са понуђачем из члана 1 ове одлуке.

 

Члан 3.

      Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Образложење

            Лутрија РС а.д. Бања Лука, као уговорни орган,  је покренула поступак јавне набавке путем отвореног поступка обавјештењем о набавци бр.  662-1-2-54-3-13/21, за набавку услуге кредитног задужења- дугорочни крдит у износу од 2.175.000,00 КМ на период од осам година у циљу измирења пренесених обавеза.

Основ за покретање поступка јавне набавке путем отвореног поступка, уговорни орган види у члану 14 став 4 Закона о јавним набавкама БиХ из разлога јер је процјењена вриједност набавке већа од износа од 50.000,00 КМ.

Критериј за додјелу уговора је најнижа цијена.

У термину остављеном за пријем понуда, пристигла је једна ( 1 )  понуда и то понуда

понуђача Конзорцијум банака „НЛБ Банка“ а.д. Бања Лука и „Комерцијална банка“ а.д. Бања Лука.

Јавно отварање понуда одржано је 08.09.2021. године, на којем није био присутан нико од

представника пронуђача.

Након јавног отварања понуда,Комисија за набавку је приступила прегледу и оцјењивању приспјеле понуде.

У понуди је достављен Уговор о конзорцијуму, којим је за носиоца Конзорцијума одређена „НЛБ Банка“ а.д. Бања Лука, која ће представљати Конзорцијум у комуникацији са Лутријом РС током поступка јавне набавке. У складу са одредбама уговора, „НЛБ Банка“ а.д. Бања Лука је потписала и предала понуду, у име Конзорцијума, за учествовање у конкретном поступку јавне набавке.

Комисија је установила да је понуда у потпуности у складу са свим условима из тендерске документације.  Оба члана Конзорцијума су у склопу понуде доставили све тражене документе, изјаве и доказе који су тражени у тендерској документацији. Финансијски дио понуде износи 3,97% за номиналну каматну стопу што износи 367.207,80 КМ, односно 4,08% за ефективну каматну стопу што износи укупно 369.382,80 КМ.

У поступку набавке запримљена је само једна понуда која у потпуности одговара свим захтјевима из тендерске документације. Комисија сматра да је задовољена конкуренција јер је обавјештење о набавци објављено на порталу јавних набавки и у „Службеном гласнику БиХ“, а тендерска документација је била на порталу јавних набавки доступна свим заинтересованим понуђачима.

Комисија је сачинила записник о оцјени понуде за набавку конкретне услуге, у којем је предложила да се уговор додјели Конзорцијуму  банака „НЛБ Банка“ а.д. Бања Лука и „Комерцијална банка“ а.д. Бања Лука, као најповољнијем понуђачу.

 

Уговорни орган је прихватио препоруку Комисије, те на основу горе наведеног одлучено је као у диспозитиву ове Одлуке.

 

Поука о правном лијеку

Уколико сматрате да су приликом поступка јавне набавке повријеђене одредбе Закона о јавним набавкама (  „Службени гласник БиХ“ бр. 39/14 ), можете у року од 10 дана од дана пријема ове одлуке изјавити жалбу ( Члан 101 став 1 Закона о јавним набавкама). Жалба се изјављије уговорном органу у писаној форми директно или путем препоручене пошиљке у довољном броју примјерака ( не мање од три ).

 

Доставити:

  • Понуђачу/има
  • У спис
  • А/А

 

Директор

Рајко Радовановић