Одлука о избору најповољнијег понуђача за набавку услуге сукцесивног оглашавања на радио станицама, штампаним медијима и вањско оглашавање

1. јул 2022.

Лутрија РС је покренула поступак јавне набавке, путем отвореног поступка по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-50-3-19/22, за избор најповољнијег понуђача за  лот бр. 2 – набавка услуге сукцесивног оглашавања на радио станицама, штампаним медијима и вањско оглашавање ( ООХ ). Након прегледа приспјелих понуда Уговорни орган је донио Одлуку о избору најповољнијег понуђача , коју у складу са чланом 70 став 6 ЗЈН објављујемо и на интернет страници.

 

Број:  3239-01/22

Бања Лука, 30.06.2022. године

 

 

На основу члана 70.  Закона о јавним набавкама ( „Службени гласник БиХ“бр. 39/14) и члана 15. Правилника о јавним набавкама роба, услуга и радова у Лутрији РС а.д. Бања Лука, а у складу са чланом 10. Статута Лутрије РС а.д. Бања Лука, након проведеног поступка јавне набавке путем отвореног поступка, по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-50-3-19/22 за ЛОТ бр. 2 – набавку услуге сукцесивног оглашавања на на радио станицама, штампаним медијима и вањско оглашавање ( ООХ ), објављеног на веб порталу јавних набавки 07.06.2022. године и у „Служеном гласнику БиХ“ бр.38/22 од 10.06.2022. године, Директор Лутрије РС а.д. Бања Лука доноси

 

О Д Л У К У

о избору најповољнијег понуђача

 

Члан 1.

            Најповољнији понуђач у поступку јавне набавке путем отвореног поступка по обавјештењу о набавци бр. 662-1-2-50-3-19/22, за ЛОТ бр. 2 – набавка услуге сукцесивног оглашавања на радио станицама, штампаним медијима и вањско оглашавање ( ООХ ), које је објављено на порталу јавних набавки 07.06.2022. године и у „Службеном гласнику БиХ“ бр. 38/22 од 10.06.2022. године,  је предузеће AQUARIUS“ д.о.о. Бања Лука.

 

Члан 2.

            Задужује се Сектор општих, правних и кадровских послова да спроведе процедуру набавке до краја, те закључи уговор за набавку конкретне услуге са понуђачем из члана 1 ове одлуке.

 

Члан 3.

      Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Образложење

            Лутрија РС а.д. Бања Лука, као уговорни орган,  је покренула поступак јавне набавке путем отвореног поступка обавјештењем о набавци бр. 662-1-2-50-3-19/22, за ЛОТ бр. 2 – набавку услуге сукцесивног оглашавања на на радио станицама, штампаним медијима и вањско оглашавање ( ООХ ).

Основ за покретање поступка јавне набавке путем отвореног поступка, уговорни орган види у члану 14 став 4 Закона о јавним набавкама БиХ из разлога јер је процјењена вриједност набавке већа од износа од 50.000,00 КМ.

Критериј за додјелу уговора је економски најповољнија понуда.

У термину остављеном за пријем понуда, пристигло је двије ( 2 )  понуде.

Јавно отварање понуда одржано је 29.06.2022. године, на којем није био нико од представника понуђача.

Након јавног отварања понуда,Комисија за набавку је приступила прегледу и оцјењивању приспјелих понуда.

Комисија је установила да су понуде оба понуђача у потпуности у складу са свим условима из тендерске документације, што значи да су оба понуђача квалификовани за додјелу уговора.

Комисија је извршила оцјену приспјелих понуда и сачинила записник о оцјени понуда у којем је предложила да се уговор додјели  понуђачу AQUARIUS“ д.о.о. Бања Лука из разлога јер је тај понуђач понудио економски најповољнију понуду за пружање конкретних услуга које су предмет набавке.

Уговорни орган је прихватио препоруку Комисије, те на основу горе наведеног одлучено је као у диспозитиву ове Одлуке.

 

Поука о правном лијеку

Уколико сматрате да су приликом поступка јавне набавке повријеђене одредбе Закона о јавним набавкама (  „Службени гласник БиХ“ бр. 39/14 ), можете у року од 10 дана од дана пријема ове одлуке изјавити жалбу ( Члан 101 став 1 Закона о јавним набавкама). Жалба се изјављије уговорном органу у писаној форми директно или путем препоручене пошиљке у довољном броју примјерака ( не мање од три ).

 

Доставити:

  • Понуђачу/има
  • У спис
  • А/А

 

Директор

Горан Шаула