Како играти ЛОТО

ЛОТО 7/39 је најпопуларнија игра Лутрије Републике Српске. Представља бројчану игру на срећу са изузетно великом премијом, популарном „седмицом“, која достиже огромне износе. Тип игре је 7/39, што значи да играч бира своју комбинацију од 7 бројева из групе бројева од 1 до 39.
Играч може ЛОТО одиграти на два начина: попуњавањем помоћног листића (тамноплавом или црном хемијском оловком обиљежи знаком Х бројеве које жели играти) и његовом предајом на уплатном мјесту Лутрије РС, након чега добија потврду о уплати, као једини валидан доказ о учествовању у одређеном колу. Други начин је кад играч тражи да му се изда потврда о уплати из лутријског терминала, без испуњавања помоћног листића (тзв. QUICK PICK).

Цијена једне ЛОТО комбинације за редовна кола је 1,70 КМ.
ЛОТО извлачења организују се по колима и то два пута седмично, уторком и петком. У сваком колу извлачи се 7 бројева из ЛОТО бубња у ком се налазе лоптице означене бројевима од 1 до 39. Добитну комбинацију чини 7 извучених бројева пореданих по растућем редослиједу.
Почетни фонд за „седмицу“ игри ЛОТО је око 600.000 КМ.

Лото Џокер
Лото Џокер је опциона игра у оквиру извлачења игре лото 7/39.
Уколико играч жели да одигра ову игру, на помоћном листићу Лото 7/39 у доњем десном углу налази се Џокер број а поред њега квадратићи са опцијом 1,2,5,10, 50 и НЕ, неопходно је прекрижити квадратић са једним од бројева (нпр. 2, тада су на потврди о уплати исписана 2 Џокер броја).
Ова игра има само један добитак а то је свих шест погођених бројева у комбинацији тј. уколико је добитна комбинација 503340 само тим редослиједом је могуће остварити добитак. Цијена за један Џокер број је 0,50 КМ.
Почетни фонд у овој игри је око 20.000 КМ.

Лото+
Лото+ је опциона игра у оквиру извлачења игре лото 7/39.
Уколико желите да играте Лото +, потребно је да на помоћном листићу у доњем лијевом углу иза ријечи „играм Лото+“ знаком X обиљежите поље ДА.

Уколико oдиграте Лото +, свака ваша комбинација учествује у додатном извлачењу 7 бројева за добитак „СЕДМИЦА“.У додатном извлачењу постоји само добитак са 7 погодака.Извлаче се бројеви од 1 до 39, а ви учествујете са истим комбинацијама као у првом извлачењу.
За учествовање у додатној игри Лото + на основну цијену комбинације од 1,70 КМ доплаћујете још 0,35 КМ по комбинацији.
Почетни фонд у овој игри је око 200.000 КМ.