Техничка грешка на извлачењу игре Лото 7 од 39 у 59. колу од 28.07.2015

29. јул 2015.

image001Овим обавештавамо јавност да је на извлачењу игре Лото 7 од 39 у 59. колу од 28.07.2015. дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21.

Државна лутрија Србије уверава играче и ширу јавност да осим погрешно унетог броја, дакле грешке оператера која је на жалост могућа у току живог извлачења, није било никаквих других радњи које би довеле у питање регуларност овог извлачења, што су потврдили чланови Комисије за извлачење бројева коју чине два представника Државне лутрије Србије и један Министарства финансија. Исти закључак донела је и Комисија централног трезора након завршетка извлачења.

Државна лутрија Србије изражава жаљење због грешке која се десила у току извлачења у 59. колу. Поред свих процедура за утврђивање регуларности, у току извлачења и оне непосредно после њега, које су већ обављене, Државна лутрија ће испитати околности који су довеле до настале грешке, односно превида који се десио. Још једном уверавамо све заинтересоване стране да ова техничка грешка ни на који начин није довела у питање регуларност извлачења.

Линк ка изворном обавјештењу

Државна Лутрија Србије