Потписан уговор о приређивању заједничког Бинга

23. фебруар 2016.

Lutrija-RS-ugovor-potpisivanje_A CavicДиректори Државне лутрије Србије и Лутије Републике Српске, Ненад Лазаревић и Рајко Радовановић, потписали су данас у згради Владе Републике Српске уговор о заједничком приређивању лутријске игре Бинго.

Прво заједничко извлачење Бинга планирано је за 7. март ове године биће организовано сваког понедјељка, а уплате на територији РС почињу од 1. марта.

 „У пракси то значи да ћемо повећати приходе, односно да ће наши играчи добијати чешће и веће награде. С обзиром на то да лутрије управо због тога и постоје ово је за нас веома значајан дан. Наша сарадња се неће на овоме завршити, јер ћемо већ на јесен покушати да заједнички „Бинго“ проширимо на још неке земље у окружењу. За сада преговарамо са Бугарском, Македонијом и Румунијом и то ће се највјероватније завршити проширењем ове игре, а то опет у пракси значи повећање прихода, а за наше играче веће и чешће награде“, истакао је Радовановић.

Додао је да је Лутрија РС прошле године имала повећање прихода за девет одсто и да сада износе око 10,5 милиона КМ.

„Ове године планирамо повећање од најмање 12 одсто, негдје на 12 милиона захваљујући и заједничком Бингу, казао је Радовановић.

Лазаревић је истакао да ће заједничка организација „Бинга“ значати више прихода и за Лутрију РС и за буџет РС, као и повећање промета.

„Драго ми је да на овом месту Државна лутрија Србије реализује и прву прекограничну имплементацију новог информационог система чиме Лутрија РС прелази на један значајно модернији и сигурнији информациони систем“, рекао је Лазаревић.

Он је истакао да Лутрија РС учествује у промету у игри Лото са око 12 одсто и да су слична очекивања и за Бинго.

„На игри Бинго играчи имају гарантован добитак близу 100.000 евра, а он може и значајно да порасте, јер смо прошле седмице исплатили бинго премију од скоро 400.000 евра“, нагласио је Лазаревић.

Лутрије Републике Српске и Србије сарађују од 2005. године и заједнички приређују лутријску игру Лото, а од марта ће, поред заједничког организовања и Бинга, та сарадња бити унапријеђена кориштењем новог информационог система, који је развила Лутрија Србије.

Основни разлог за заједничко организовање лутријских игара јесте повећање прихода, а самим тиме и добити за разне пројекте од друштвеног, спортског и културног значаја.

Потписивању уговора присуствовао је и министар финансија у Влади РС, Зоран Тегелтија, директоа Републичке управе за игре на срећу Српске, Младен Симић и директор ИТ сектора у ДЛС-у,  Александар Вуловић.

Блиц РС

Независне новине

Capital.ba

РТРС