Oдлука о избору најповољнијег понуђача за набавку лутријских терминала, 10 ком.

25. април 2018.

Лутрија РС је покренула поступак јавне набавке, путем конкурентског захтјева по обавјештењу о набавци бр. 662-7-1-47-3-11/18, за избор најповољнијег понуђача за  набавку лутријских терминала, 10 комада. Након прегледа приспјелих понуда Уговорни орган је донио Одлуку о избору најповољнијег понуђача , коју у складу са чланом 70 став 6 ЗЈН објављујемо и на интернет страници.

 

Број:  1994-01/18

Бања Лука, 25.04.2018. године

 

На основу члана 70  Закона о јавним набавкама БиХ ( „Службени гласник БиХ“бр. 39/14 ) и члана 15  Правилника о јавним набавкама роба, услуга и радова у Лутрији РС а.д. Бања Лука, а у складу са чланом 10 Статута Лутрије РС а.д. Бања Лука, након проведеног поступка јавне набавке путем конкурентског захтјева, по обавјештењу о набавци бр. 662-7-1-47-3-11/18,  упућеног понуђачима 11.04.2018. године и истовремено објављеног на веб порталу јавних набавки, за набавку лутријских терминала, 10 комада, Директор Лутрије РС а.д. Бања Лука доноси

 

О Д Л У К У

о избору најповољнијег понуђача

 

Члан 1.

            Најповољнији понуђач у поступку јавне набавке путем конкурентског захтјева за достављање понуда, по обавјештењу о набавци бр. 662-7-1-47-3-11/18, за  набавку лутријских терминала, 10 комада, је предузеће „OPTIMA  IT “ д.о.о. Мостар – Подружница Бања Лука.

 

Члан 2.

            Задужује се Сектор општих, правних и кадровских послова да спроведе процедуру набавке до краја, те закључи уговор за набавку конкретне услуге са понуђачем из члана 1 ове одлуке.

 

Члан 3.

      Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Образложење

            Лутрија РС а.д. Бања Лука, као уговорни орган,  је покренула поступак јавне набавке путем конкурентског захтјева по обавјештењу о набавци бр. 662-7-1-47-3-11/18 за  набавку лутријских терминала, 10 комада.

Основ за покретање поступка јавне набавке путем конкурентског захтјева, уговорни орган види у члану 87 став 2 Закона о јавним набавкама БиХ из разлога јер је процјењена вриједност набавке мања од износа од 50.000,00 КМ.

Критериј за додјелу уговора је економски најповољнија понуда.

Позив за достављање понуда упућен је 11.04.2018. године на три адресе понуђача и истовремено објављено је обавјештење на порталу јавних набавки.

У термину остављеном за пријем понуда, пристигло је три ( 3 )  понуде.

Јавно отварање понуда одржано је 24.04.2018. године.

Након јавног отварања понуда,Комисија за набавку је приступила оцјењивању приспјелих понуда.

Комисија за набавке је установила да понуде понуђача „NEONETX“ д.о.о. Тузла, Ул. Кречанска бр. 23  и „HERA“ д.о.о. Мостар, Ул. Краља Петра Крешимира IV бб не испуњавају услове из тендерске документације те се одбацују као неприхватљиве и неће бити предмет даље оцјене понуда.

Понуда понуђача „OPTIMA  IT “ д.о.о. Мостар – Подружница Бања Лука испуњавају формалне услове, предвиђене Законом о јавним набавкама и услове које је поставио уговорни орган.

Комисија је извршила оцјену квалификоване понуде и сачинила записник о оцјени понуда за набавку конкретних роба, у којем је предложила да се уговор додјели  понуђачу „OPTIMA  IT “ д.о.о. Мостар – Подружница Бања Лука из разлога јер је тај понуђач понудио економски најповољнију понуду.

Уговорни орган је прихватио препоруку Комисије, те на основу горе наведеног одлучено је као у диспозитиву ове Одлуке.

 

Поука о правном лијеку

Уколико сматрате да су приликом поступка јавне набавке повријеђене одредбе Закона о јавним набавкама БиХ (  „Службени гласник БиХ“ бр. 39/14 ), можете изјавити жалбу у складу са  чланом 101 Закона о јавним набавкама БиХ. Жалба се изјављије уговорном органу у писаној форми директно или путем препоручене пошиљке у довољном броју примјерака (не мање од три ).

 

Доставити:

–         Понуђачу/има

–         У спис

–         А/А

 

Директор

Рајко Радовановић